Streiken over - elevene tilbake tirsdag

Etter tre skoleuker i streik, kom partene til enighet mandag. Rundt 100.000 elever som har vært rammet av streiken, får nå begynt skoleåret sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer vekt på lokale forhandlingsløsninger var nøkkelen til enighet. Det skal ikke innføres mer bundet arbeidstid uten at det framforhandles lokalt, og det innføres prosedyre for hvordan man skal håndtere uenighet.

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sier streiken har vært tøff, men nødvendig. Lederne for alle de tre lærerorganisasjonene vil anbefale avtalen til sine medlemmer.

- Nå skal vi ha en rask uravstemming, som vil avklare om medlemmene godtar avtalen. Om de godtar avtalen, er streiken over. Hvis ikke, blir den gjenopptatt, sier Lied.

Det er foreløpig ikke kjent når uravstemmingen vil finne sted.

- Bedre enn sist - Avtalen som ligger på bordet nå er betydelig bedre enn den vi sa nei til i mai, spesielt på arbeidstid hvor KS har blitt tvunget til retrett. Vi er likevel ikke helt fornøyd og mener at avtalen er dårligere på noen punkter målt opp mot dagens avtale, sier forbundsleder Anne Finborud i Skolenes Landsforbund.

Løsningen i konflikten skal gå ut på at dersom partene på en skole ikke blir enige om arbeidstid, skal saken gå videre i et system med mekling i fylkeskommunene eller kommunen. Dersom man heller ikke blir enige der, så er det såkalt tilbakefallsordning, altså dagens ordning, som gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer