Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiken over - strømmen tilbake i dag

De som har vært rammet av streiken i Viken Energinett i Oslo får trolig strømmen tilbake i løpet av dagen. Oslo-elektrikerne får 14 000 kroner i lønnstillegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i streiken ble ved 01-tiden i natt enige om en ny tariffavtale. Kort tid etter var ansatte i energiselskapet i gang med feilretting.

- De som har vært uten strøm lengst, får hjelp først. Vi har håp om at alle som har vært rammet vil få strømmen tilbake i løpet av fredag, sier pressetalsmann Ulf Møller i Viken Energinett. I går var 160 privatkunder og én stor næringskunde i Oslo uten strøm som følge av streiken.

- Et dyrt oppgjør

De 80 montørene og elektrikerne i Viken Energinett i Oslo gikk ut i streik 9. juli etter at Norsk Elektriker og Kraftstasjonsforbund (NEKF) ikke kom fram til en ny tariffavtale for sine medlemmer i bedriften. Dermed har ikke feil som har oppstått i el-nettet blitt rettet opp med mindre det har vært fare for liv og helse.

Ved 23-tiden i går satte partene seg til forhandlingsbordet etter initiativ fra arbeidsgiversiden, og få timer senere var streiken avblåst.

Den nye tariffavtalen innebærer at de streikende elektrikerne og montørene får et lønnstillegg på om lag 6 prosent. Ingen får mindre enn 14.000 kroner i årlig tillegg.

- Oppgjøret ble noe dyrere enn vi hadde håpet på, men vi er veldig glade for at streiken nå er over, sier Møller. Ifølge pressetalsmannen hadde begge parter et sterkt ønske om å få avblåst streiken av hensyn til Oslos strømkunder.

- En tøff periode

NEKF-klubbleder Jan Torstensen i Viken Energinett er også glad for at streiken er over. Han er svært fornøyd med utfallet av forhandlingene.

- Først og fremst er vi glade på vegne av kundene i Oslo, som nå ikke lenger trenger å være engstelige for å miste strømmen over en lengre periode. Samtidig er vi fornøyd med å ha fått innfridd vårt hovedkrav om minimum 14.000 kroner til alle, sier Torstensen til NTB. Han synes streiken har vært en påkjenning.

- Spesielt har de siste dagene vært tøffe, fordi vi har jobbet intenst for å komme fram til en enighet. De mange feilene hos strømkunder de siste dagene satte også konflikten i et annet lys, sier Torstensen.

Resultatet av forhandlingene skal nå ut til uravstemning med svarfrist rundt 20. august.

- Oppgjøret er godt, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal bli godkjent av medlemmene. Man skal imidlertid aldri ta noe for gitt, sier Torstensen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!