Streiken over - strømmen tilbake i dag

De som har vært rammet av streiken i Viken Energinett i Oslo får trolig strømmen tilbake i løpet av dagen. Oslo-elektrikerne får 14 000 kroner i lønnstillegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partene i streiken ble ved 01-tiden i natt enige om en ny tariffavtale. Kort tid etter var ansatte i energiselskapet i gang med feilretting.

- De som har vært uten strøm lengst, får hjelp først. Vi har håp om at alle som har vært rammet vil få strømmen tilbake i løpet av fredag, sier pressetalsmann Ulf Møller i Viken Energinett. I går var 160 privatkunder og én stor næringskunde i Oslo uten strøm som følge av streiken.

- Et dyrt oppgjør

De 80 montørene og elektrikerne i Viken Energinett i Oslo gikk ut i streik 9. juli etter at Norsk Elektriker og Kraftstasjonsforbund (NEKF) ikke kom fram til en ny tariffavtale for sine medlemmer i bedriften. Dermed har ikke feil som har oppstått i el-nettet blitt rettet opp med mindre det har vært fare for liv og helse.

Ved 23-tiden i går satte partene seg til forhandlingsbordet etter initiativ fra arbeidsgiversiden, og få timer senere var streiken avblåst.

Den nye tariffavtalen innebærer at de streikende elektrikerne og montørene får et lønnstillegg på om lag 6 prosent. Ingen får mindre enn 14.000 kroner i årlig tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer