Streiken påskynder utflagging

Bedriftslederne tror streiken vil forsterke kravet om at norske bedrifter flytter deler av produksjonen ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hydro Aluminium og Raufoss ASA berget kontraktene for leveranser til den tyske bilprodusenten BMW. Bedriftsledere tror derimot at streiken vil skape problemer for fremtidige kontrakter:

- Bilprodusentene vil ha pålitelige leverandører og stabile leveranser. Etter at streiken rammet våre leverenser til BMW, fikk vi signaler som varsler tøffere tider, sier administrerende direktør Davur Jacobsen i Hydro Automotives til Dagbladet.

Jacobsen tror at streiken vil øke presset fra oppdragsgiverne om å ha mulighet for å produsere også utenfor Norge.

Til utlandet

Også konsernsjef Ottar Henriksen i Raufoss ASA sier slike streiker skjerper kravet til andre produksjons- og leveransesystemer:

- Streiken påskynder kravet til internasjonalisering av vår produksjon. I fremtiden kan vi ikke sitte på store varelagre, men i større grad basere oss på å produsere i flere land, sier Henriksen.

Samtidig føler Henriksen at bedriften begrenset skadene av streiken ved å sette i gang produksjonen kort tid etter at streiken ble avblåst.

Også Davur Jacobsen i Hydro Automotives synes det er bra bedriften er i gang igjen, men mener det er viktig at man er bevisst at bransjen er konkurranseutsatt.

- Vi tåler ikke slike streiker hvert fjerde år, sier administrerende direktør Davur Jacobsen i Hydro Automotives.

<B>FRYKTER UTFLAGGING: </B>- Streiken påskynder kravet til internasjonalisering av vår produksjon, sier konsernsjef Ottar Henriksen.