Streiken rammer Kripos og grensekontroll

Akademikerne trapper opp fra onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akademikerne varsler i dag at streiken i staten trappes opp fra onsdag av. Det vil ramme Kripos, grensekontrollen på Gardermoen, Romerike politidistrikt og Mattilsynet.

I Kripos tas 40 ansatte ut i streik. Det dreier seg om politijurister, ledere og ingeniører. Dette vil kunne gå ut over påtalemessige beslutninger, analyse av prøver og andre arbeidsoppgaver.

- Dette vil ramme en stor del av Kripos sin virksomhet, sier Curt A. Lier i Akademikernes streikekomite til Dagbladet.no.

Kartlegger følgene

Kripos jobber nå med å kartlegge hvilke følger streiken vil få.

- De tas ikke ut før onsdag, så vi har noen dager på oss, sier informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos til Dagbladet.no.

Hull i Schengen

Akademikernes opptrapping av streiken vil også ramme grensekontrollen på Gardermoen. Det er nemlig politijurister fra Romerike politidistrikt som vokter grensen.

HULL I SCHENGEN: Streiken kan ramme grensekontrollen ved Gardermoen. (Personen på bildet tilhører en gruppe som ikke skal ut i streik). Foto: SCANPIX
HULL I SCHENGEN: Streiken kan ramme grensekontrollen ved Gardermoen. (Personen på bildet tilhører en gruppe som ikke skal ut i streik). Foto: SCANPIX Vis mer

- Folk som egentlig ikke har lov til å komme inn i Schengen, kan komme forbi kontrollen når vi ikke er der. Det betyr at vi får et hull i grensen. Hvis vi ikke er der, får norske myndigheter et alvorlig grenseproblem, sier fagforeningsleder Jon Letnes ved Romerike politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I tillegg til opptrappingen som ble varslet i dag, streiker Akademikerne allerede ved politidistriktene i Oslo, Salten og Sogn og Fjordane, samt Mattilsynet i Ålesund.

B-gjengen må i retten

I går meldte flere medier at to menn tilknyttet b-gjengen som sitter varetektsfengslet i Oslo kunne bli sluppet løs på grunn av streiken. De to mennene ble varetektsfengslet etter en skyteepisode i Oslo i november ifjor.

Men nå må de to regne med å møte i retten på mandag som planlagt. Streikekomiteen har gitt dispensasjon så saken kan gå med aktor for Oslo Tingrett.

- Vi har fått tre dispensasjonssøknader i dag, og alle tre er innvilget, sier leder Curt A. Lier i Politiembetsmennenes landsforening til VG Nett.