Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiken rammer Kripos og grensekontroll

Akademikerne trapper opp fra onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Akademikerne varsler i dag at streiken i staten trappes opp fra onsdag av. Det vil ramme Kripos, grensekontrollen på Gardermoen, Romerike politidistrikt og Mattilsynet.

I Kripos tas 40 ansatte ut i streik. Det dreier seg om politijurister, ledere og ingeniører. Dette vil kunne gå ut over påtalemessige beslutninger, analyse av prøver og andre arbeidsoppgaver.

- Dette vil ramme en stor del av Kripos sin virksomhet, sier Curt A. Lier i Akademikernes streikekomite til Dagbladet.no.

Kartlegger følgene

Kripos jobber nå med å kartlegge hvilke følger streiken vil få.

- De tas ikke ut før onsdag, så vi har noen dager på oss, sier informasjonssjef Audun Øvrebø i Kripos til Dagbladet.no.

Hull i Schengen

Akademikernes opptrapping av streiken vil også ramme grensekontrollen på Gardermoen. Det er nemlig politijurister fra Romerike politidistrikt som vokter grensen.

HULL I SCHENGEN: Streiken kan ramme grensekontrollen ved Gardermoen. (Personen på bildet tilhører en gruppe som ikke skal ut i streik). Foto: SCANPIX
HULL I SCHENGEN: Streiken kan ramme grensekontrollen ved Gardermoen. (Personen på bildet tilhører en gruppe som ikke skal ut i streik). Foto: SCANPIX Vis mer

- Folk som egentlig ikke har lov til å komme inn i Schengen, kan komme forbi kontrollen når vi ikke er der. Det betyr at vi får et hull i grensen. Hvis vi ikke er der, får norske myndigheter et alvorlig grenseproblem, sier fagforeningsleder Jon Letnes ved Romerike politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I tillegg til opptrappingen som ble varslet i dag, streiker Akademikerne allerede ved politidistriktene i Oslo, Salten og Sogn og Fjordane, samt Mattilsynet i Ålesund.

B-gjengen må i retten

I går meldte flere medier at to menn tilknyttet b-gjengen som sitter varetektsfengslet i Oslo kunne bli sluppet løs på grunn av streiken. De to mennene ble varetektsfengslet etter en skyteepisode i Oslo i november ifjor.

Men nå må de to regne med å møte i retten på mandag som planlagt. Streikekomiteen har gitt dispensasjon så saken kan gå med aktor for Oslo Tingrett.

- Vi har fått tre dispensasjonssøknader i dag, og alle tre er innvilget, sier leder Curt A. Lier i Politiembetsmennenes landsforening til VG Nett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling