Streiken satte ikke liv og helse i fare

Streiken i helsesektoren satte ikke liv og helse i fare i pinsehelgen. Det er imidlertid varslet opptrapping av streiken etter pinsen. Statens helsetilsyn følger situasjonen med argusøyne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fylkeslegene har kontrollert sykehusene i fylkene hver dag i pinsen og avgitt rapport til Statens helsetilsyn. 2. pinsedag konkluderte helsetilsynet med at streiken ikke har rammet sykehusdriften i landet uforsvarlig hardt.

- Sykehusene i samtlige fylker klarte å opprettholde en drift som ikke satte liv og helse i fare. Noen har meldt om praktiske problemer underveis, men alle har fått hjulene til å gå rundt, sier avdelingsdirektør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn

til NTB.

Norsk Helse- og Sosialforbund har tatt ut 10 prosent av sine medlemmer på sykehus og i kommunehelsetjenesten over hele landet i streik. Gjennomsnittlig fem kommuner i hvert av landets fylker er rammet.

Da streiken var et faktum torsdag, fastholdt YS Kommune-leder Tove Stangnes at streiken ikke skal ramme liv og helse. Ifølge Stangnes innebærer streiken at institusjonene har normal helgebemanning.

Det er varslet kraftig opptrapping av streiken over pinsen da 16.000 nye hjelpepleiere legger ned arbeidet. Statens helsetilsyn vil føre nøye kontroll med situasjonen, ifølge Andresen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer