I STEIK: 54 ansatte ved Midtbygda sykehjem i Bergen er tatt ut i streik. Disse er ikke tilknyttet Bergen kommunes problemer med å betale regninger. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
I STEIK: 54 ansatte ved Midtbygda sykehjem i Bergen er tatt ut i streik. Disse er ikke tilknyttet Bergen kommunes problemer med å betale regninger. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Streiken stanser regningsbetalinger

Småbedrifter lider mens Bergen kommune sitter på forfalte regninger på 50 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Bergen kommune sitter på forfalte regninger på 50 millioner kroner. Disse blir ikke betalt før kommunestreiken er over.

- Dette er veldig beklagelig. Beløpet øker dramatisk for hver dag som går, sier informasjonsdirektør Roger Restad i Bergen kommune til Dagens Næringsliv.

Blant dem som rammes, er det nystartede byggefirmaet Vestkyst Bygg. De må låne 1,9 millioner kroner som Bergen kommune skylder dem, for i det hele tatt å kunne betale ut lønn til de ansatte.

- I en litt annen situasjon kunne dette vært dråpen som førte til konkurs, sier kontorleder May Britt Heggholmen i Vestkyst Bygg til avisen. Restad sier at Bergen kommune har fått avslag på en søknad om dispensasjon fra streiken for å kunne betale regninger til firmaer som er hardt rammet.

(NTB)