Streiken stopper NRK-været på tv og radio

Streikegeneral Terje Alsvik Walløe stenger butikken fra 05.30 i morgen tidlig.

STREIKEGENRAL:  Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe er Unios streikeleder når Meterorologisk institutt trapper opp konflikten onsdag morgen. FOTO: AGNETE BRUN/DAGBLADET.
STREIKEGENRAL: Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe er Unios streikeleder når Meterorologisk institutt trapper opp konflikten onsdag morgen. FOTO: AGNETE BRUN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra klokka 05.30 onsdag morgen må du se ut av vinduet eller bruke andre kilder enn  NRK radio og tv for å sjekke været.

Da går ansatte ved Værvarslingsavdelingen på Meteorologisk institutt i Oslo ut i streik sammen med kolleger i Vervarslinga på Vestlandet, som har streiket siden konflikten brøt ut.

Men her kan du sjekke værvarslene på Dagbladet.no for hvilket sted i verden du trenger.

På yr.no blir det bare automatiske varsler med værsymboler og grader. Meterologenes tekstvarsler stopper. Det blir betyr at nyanser bak symbolene ikke komemr fram.

Taust på NRK Fra i morgen blir det ingen tekstvurdering av automatvarslene på yr.no og heller ingen værmeldinger i NRKs sendinger på radio og fjernsyn.

Streikeledelsen har gjort unntak for storm- og kulingvarsler for skipstrafikken, værforholdene for ambulanseflyginger og for overvåking av ekstremvær.

- De får sine varsler gjennom kystradioen og vanlige kanaler, opplyser direktør for strategi og samfunnskontakt ved Meteorologisk insitututt, Heidi Lippestad, til Dagbladet.

I alt 112 Unio-medlemmer ved Meteorologisk institutt vil være i streik fra første vaktskifte i morgen tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer