Streiken trappes opp - slik blir du rammet

Offentlig sektor varsler opptrapping av streiken onsdag. Her er oversikten i din kommune.

50 000 STREIKENDE: Det ikke vært noen kontakt mellom partene i pinsehelga, og denne uken vil mer enn dobbelt så mange tas ut i streik. Til sammen skal 50 000 medlemmer tas ut i konflikt. Her er Unios medlemmer utenfor Stortinget i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
50 000 STREIKENDE: Det ikke vært noen kontakt mellom partene i pinsehelga, og denne uken vil mer enn dobbelt så mange tas ut i streik. Til sammen skal 50 000 medlemmer tas ut i konflikt. Her er Unios medlemmer utenfor Stortinget i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Her finner du oversikt over streikens omfang for henholdsvis Unio, YS Stat og LO Stat

(Dagbladet): Det ikke vært noen kontakt mellom partene i pinsehelga, og denne uken vil mer enn dobbelt så mange tas ut i streik. Til sammen skal 50 000 medlemmer tas ut i konflikt.

Onsdag trapper arbeidstakerorganisasjonene opp streiken. Fagforbundet har varslet streik for ytterligere 14 738 medlemmer allerede fra tirsdag morgen, skriver tv2.no.

Unio varslet arbeidsgiverne Staten og KS om opptrapping av streiken. 6 400 nye Unio-medlemmer tas ut i streik i kommunene - nær 900 tas ut i streik i staten, skriver Unio på deres nettsider.

Bensin og skattepenger Det vil bli vanskeligere eller umulig å få utført mange offentlige tjenester. Barnehager, fengsler, svømmehaller og lostjenesten er blant institusjonene som rammes.

- Redusert saksbehandlingskapasitet ved skattekontorene kan føre til at behandlingen av selvangivelsene tar noe lenger tid, men det er foreløpig ikke grunn til å tro at skatteoppgjøret i juni blir vesentlig påvirket, melder Skatteetaten på sine nettsider.

Streiken i lostjenesten kan stanse nye forsyninger av drivstoff, noe som kan føre til at det blir knapphet på bensin. Utbetalingen av skattepengene kan også bli forsinket som en følge av streik i skattevesenet.

UNIO I STREIK: Lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlem Semir Sik står på stand på Moa kjøpesenter i Ålesund. Der ba de om forståelse for streiken - og fikk det. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
UNIO I STREIK: Lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlem Semir Sik står på stand på Moa kjøpesenter i Ålesund. Der ba de om forståelse for streiken - og fikk det. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- Med opptrappingen følger det at stadig flere vil merke streiken, det er så å si ikke til å unngå. Vi regner med at streiken vil merkes godt den kommende uken, sier leder av LO Stat, Tone Rønoldtangen til NTB mandag.

Regjeringen bør satse - Det er disse folkene regjeringen sier de vil satse på og som de ønsker flere av framover. Da burde de benytte sjansen nå. Lønningene i offentlig sektor må opp, og denne opptrappingen burde være et klart signal til staten og kommunene, sier Unio-leder Anders Folkestad til NTB.

Han forteller at det blir mest merkbart i helse- og omsorgssektoren, men også barnehager, skole, høyskoler, universiteter og politivesenet blir hardt rammet, skriver tv2 videre.

Her finner du oversikt over streikens omfang for henholdsvis Unio, YS Stat og LO Stat.