Streiken trappes opp i dag. Partene møtes på hemmelig sted

2200 nye lærere ut i streik i dag.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonderingsmøtene mellom partene i lærerkonflikten fortsetter i dag, samtidig som streiken trappes opp og barneskoler for første gang rammes.

- Situasjonen er slik den var onsdag kveld, sier kommunikasjonssjef Nina Hulthin i Utdanningsforbundet til NTB torsdag morgen.

Det opplyser også kommunikasjonssjef Kjell Erik Saure i KS.

Ukjent sted Det er ikke kjent hvor partene møtes for sonderingsmøter, men de ønsker i utgangspunktet å møtes i fred for presse og allmennhet. Målet er å se om det finnes rom for nye forhandlinger i konflikten, der mengden bundet arbeidstid er det sentrale spørsmålet.

Utdanningsforbundet møtte arbeidsgiverne i KS også onsdag.

I dagens samtaler vil også de tre mindre lærerorganisasjonene Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon delta. De ble holdt utenfor onsdagens møter, noe de likte svært dårlig.

Streiken utvides I dag legger i overkant av 2200 nye lærere ned arbeidet. Nytt er det at de minste elevene ikke lenge er forskånet fra arbeidskonflikten.

Det finnes ingen samlet oversikt over hvordan elever på hver enkelt skole skal forholde seg, men foreldre og foresatte oppfordres til å sjekke skolens eller kommunens nettsider eller ta direkte kontakt med skoleledelsen.

Til sammen vil rundt 7700 lærere være i streik nå.

Det kritiske punktet i tariffavtalen som Utdanningsforbundets medlemmer sa nei til, er at lærerne skal kunne pålegges å være til stede på skolen inntil 7,5 timer daglig, istedenfor å kunne jobbe hjemmefra deler av arbeidstiden, slik de kan i dag.

KS skal ha trukket timekravet, men til nå fastholdt ønsket om økt tilstedeværelse.

(NTB)