Streiken trappes opp i dag. Partene møtes på hemmelig sted

2200 nye lærere ut i streik i dag.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sonderingsmøtene mellom partene i lærerkonflikten fortsetter i dag, samtidig som streiken trappes opp og barneskoler for første gang rammes.

- Situasjonen er slik den var onsdag kveld, sier kommunikasjonssjef Nina Hulthin i Utdanningsforbundet til NTB torsdag morgen.

Det opplyser også kommunikasjonssjef Kjell Erik Saure i KS.

Ukjent sted Det er ikke kjent hvor partene møtes for sonderingsmøter, men de ønsker i utgangspunktet å møtes i fred for presse og allmennhet. Målet er å se om det finnes rom for nye forhandlinger i konflikten, der mengden bundet arbeidstid er det sentrale spørsmålet.

Utdanningsforbundet møtte arbeidsgiverne i KS også onsdag.

I dagens samtaler vil også de tre mindre lærerorganisasjonene Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon delta. De ble holdt utenfor onsdagens møter, noe de likte svært dårlig.

Streiken utvides I dag legger i overkant av 2200 nye lærere ned arbeidet. Nytt er det at de minste elevene ikke lenge er forskånet fra arbeidskonflikten.

Det finnes ingen samlet oversikt over hvordan elever på hver enkelt skole skal forholde seg, men foreldre og foresatte oppfordres til å sjekke skolens eller kommunens nettsider eller ta direkte kontakt med skoleledelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer