Streiken trappes opp: Innstiller seks fly mellom Oslo og Stockholm

Streiken blant SAS-pilotene fortsetter.

STREIK: Det er streik blant svenske SAS-piloter. Det fører til at 46,000 passasjerer rammes i løpet av helgen. Foto: Scanpix / Johan Nilsson / TT 
STREIK: Det er streik blant svenske SAS-piloter. Det fører til at 46,000 passasjerer rammes i løpet av helgen. Foto: Scanpix / Johan Nilsson / TT  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SAS opplyser til NTB at streiken blant pilotene fortsetter søndag.

I morgen innstiller SAS 220 flyvninger innenlands i Sverige, skriver Expressen.

Også flere avganger mellom Oslo Lufthavn og Arlanda utenfor Stockholm vil bli berørt.

- Seks fly mellom Oslo Lufthavn og Arlanda vil bli innstilt, mens det eneste flyvningen fra Bergen i morgen vil gå som normalt, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS til Dagbladet.

Kun to fly går

Det er derfor kun to fly fra Oslo Lufthavn som vil gå som normalt søndag.

I dag var 159 fly i Sverige innstilt, men norske avganger ble lite berørt. Kun ett av fem fly fra Oslo Lufthavn ble innstilt.

I alt 46,000 passasjerer rammes av streiken i løpet av helgen, opplyser NTB.

Blir flyet ditt innstilt på grunn av streik har du flere rettigheter du har krav på, blant annet å få pengene tilbake.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS opplyser at alle reisende får tilbud om andre reisemåter til Stockholm.

- I dag hadde vi til og med noen ledige seter på flyene våre. Det ser ut til at flere booker om billetten sin og legger heller turen til Stockholm senere, sier Johansen og fortsetter:

- Vi beklager konsekvensene de reisende får, men vi jobber med å tilby passasjerene våre andre løsninger, sier Johansen.

Forsøkt å leie inn fly

Reiseselskapet Apollo sier til NTB at streiken rammer selskapet hardt.

- Vi har forsøkt å leie inn fly, men det er kjempevanskelig. I natt ga vi derfor våre kunder beskjed om at vi innstiller alle flyginger som skulle vært med SAS i dag. Det finnes ingen kapasitet, sier Ann-Sofi Olsson, presseansvarlig hos reiseselskapet Apollo til NTB og opplyser om at de har 5000 kunder som ikke kommer seg noen steder.

Forhandlingene har pågått i flere uker. Den norske pilotforeningen og NHO Luftfart ble enige om en avtale torsdag. Streiken rammer ikke langdistanserutene mellom Sverige og USA og Asia, skriver NTB.

Samtidig som SAS-streiken pågår, er også Air-France-pilotene i streik.

Det rammer blant annet fotball-EM som foregår i Frankrike.

25 prosent av pilotene i Air France er nå tatt ut i streik, og det rammer flyene til og fra franske flyplasser. På Air-France sine nettsider opplyser flyselskapet at streiken vil trappes opp i morgen. Det er forventet at streiken vil vare fram til tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer