Streikende kjører varer i leiebil

Transportarbeiderne kjører ut varer til helseinstitusjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig er det transportarbeidere i Rogaland og Hedmark som har gått til det skritt å leie inn bil for å få varer ut til helseinstitusjoner.

De streikende beskylder arbeidsgiverne for å tvinge fram lønnsnemd ved å ikke innvilge dispenasjoner for helseinstitusjoner. Statsråd Erna Solberg har uttalt at om det oppstår fare for liv og helse så vil hun be om lønnsnemd.

- Vi har leid en bil på Budget for rundt en 1000 lapp. De institusjonene som får negativt svar på sine dispensasjonssøknader vil vi oppsøke og tilby å handle for i butikker som fortsatt har varer. Vi vil rett og slett fungere som taxi for dem og sørge for at de unngår å komme i en situasjon som kan sette liv og helse i fare, sier leder Inge Vidar Lone i Rogaland Transportarbeiderforening til Dagbladet.no.

Galt

Arbeidsgiverorganisasjonen HSH mener det de streikende nå gjør er galt.

- Hvis streikende arbeidstakere kjører fra konkurrenten er det toppen av illojalitet for egen arbeidsplass. Det kan vi ikke forstå at de vil gjøre, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i HSH til Dagbladet.no.

Han mener at de ikke kan gi dispensasjon til helseinstitusjoner etter føre-var-prinsippet.

Fare for liv og helse må oppstå før vi gir dispensasjoner, sier Hammerstad.

- Men da blir jo også streiken avblåst av myndighetene?

- Vi får behandle de søknadene det gjelder raskt da. Det nytter ikke å dispensere seg vekk fra streiken. Det ville være som å sette alle de streikende tilbake i arbeid, sier Hammerstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer