Streikende SAS-ansatte ignorerte dansk frist

Situasjonen ved København lufthavn er uendret.

FORTSATT STREIK: 
Arbeidsretten i Danmark ga de streikende kabinansatte i SAS Danmark påbud om å gjenoppta arbeidet søndag ettermiddag. Det skjedde ikke.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTSATT STREIK: Arbeidsretten i Danmark ga de streikende kabinansatte i SAS Danmark påbud om å gjenoppta arbeidet søndag ettermiddag. Det skjedde ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidsretten i Danmark ga de streikende kabinansatte i SAS Danmark påbud om å gjenoppta arbeidet søndag ettermiddag. Det skjedde ikke.

Fagforeningen til de streikende arbeiderne, CAU, bekrefter søndag ettermiddag at de SAS-ansatte ikke overholdt Arbeidsrettens frist. Ved København lufthavn er situasjonen uendret.

Etter lange diskusjoner med egne medlemmer, har styret i CAU nå satt seg ned for å planlegge neste trekk i arbeidskonflikten. Konflikten startet fredag, da SAS' kabinansatte i Danmark gikk ut i streik.

Bakgrunnen for streiken er at SAS vil flytte rundt 140 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som trolig vil bety dårligere arbeidsvilkår.

Da de kabinansatte ikke møtte til jobb lørdag, til tross for en enighet med SAS, ble de stevnet for Arbeidsretten i Danmark. Ifølge CAUs nestformann Jean Pierre Schomburg nektet hans medlemmer å returnere på jobb før de fikk forelagt møtereferatet fra lørdagens møte.

SAS' danske kommunikasjonssjef Trine Kromann-Mikkelsen sa søndag formiddag at de som reaksjon hadde fått en høyesterettsdommer til å se på saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.