Streikende ungdom buet på Erna

Statsminister Erna Solberg (H) roste engasjementet, men lar klimastreikende ungdom reise hjem uten gjennomslag for sine viktigste krav.

BUET UT: Statsminister Erna Solberg fikk ikke applaus fra klimastreikende ungdom utenfor Stortinget. Reporter: Mats Rønning. Video: Mariann Habbestad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Erna kan bli gjenvalgt, det kan ikke jordkloden». «Melk kua, ikke jorda». «Neste gang du fisker får du plast på kroken».

Det er blant budskapene norske ungdommer har klistret på bannere og egenproduserte plakater på dagens demonstrasjon foran Stortinget. Der møtte de statsminister Erna Solberg (H) med konkrete krav om utslippskutt og at det skal bli slutt på nye utvinningstillatelser til oljeindustrien.

Statsministeren kom ikke med løftene ungdommene ønsket seg da hun talte til ungdommen på Eidsvoll plass.

- Jeg forstår godt at mange av dere er utålmodige og frustrerte. Det skulle bare mangle. Men til dere vil jeg bare si at kampen mot klimaendringene er en viktig prioritet for denne regjeringen, og det dyreste vi gjør, er å ikke handle, startet hun med å si.

Avbrutt av buing

Hun gikk over til å ramse opp hva regjeringen har gjort, men ble raskt avbrutt av buing fra ungdommene, slik at hun ble tvunget til å heve stemmen.

Ungdommene er provosert fordi de mener regjeringen ikke har vist at de tok den forrige demonstrasjonen for to måneder siden på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer