Streiker for bedre kriminalomsorg

Rundt 3.000 ansatte i fengselsvesenet og friomsorgen legger ned alt arbeid i en time onsdag, i protest mot de foreslåtte bevilgningene til Kriminalomsorgen for neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom klokka 12 og 13 onsdag går de ansatte som er organisert i Norsk Fengsels- og Frimosorgsforbund (NFF) til streik.

Fengselsbetjentene, verksbetjentene, inspektørene, sosialkonsulenter og administrativt personell i friomsorgen, er blant dem som går til streik for å markere at de ønsker en bedre Kriminalomsorg neste år.

- Politikerne kan ikke ta kriminalomsorgen på alvor, når de ikke foreslår å bevilge mer penger enn de faktisk gjør. I forslaget til statsbudsjett er det totalt bevilget 1,4 milliarder kroner, men vi har sagt at vi må ha 100 millioner kroner ekstra for å være i stand til å møte utfordringene i år 2000. Og selv ikke med disse pengene, vil vi kunne gjøre jobben vår så kvalitetsmessig godt som vi ønsker, sier leder Roar Øvrebø i NFF.

Han sier at de foreslåtte bevilgningene ikke vil dekke lønns- og priskostnadene til fengselsvesenet og friomsorgen, og at arbeidsmiljølovens krav om et forsvarlig arbeidsmiljø ikke kan oppfylles med det budsjettforslaget som er lagt fram.

(NTB)