Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiker fortsatt

Flyene til British Airways står fortsatt på bakken etter at personell fra terminal 1 på Heahtrow gikk ut i streik i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i morges ble en rekke flyvninger til og fra terminal 1 på Heathrow i London kansellert. Samtlige utenlandsavanger inntil klokka 08.30 norsk tid og avganger til Paris og Amsterdam før klokka 11, ble innstilt, meldes det på BAs hjemmeside. Også innelnadsflyvningene fra terminal 1 før klokka 11 norsk tid ble kansellert.

Personell ved terminal 1 la i går ettermiddag ned ned arbeidet i protest mot et nytt, automatisert overvåkingssystem. Dette rammet og rammer fortsatt British Airways (BA) flyvninger til og fra Oslo Lufthavn.

Streiken berører ikke SASs flyvninger til og fra Heathrow.

Det er ikke BA som streiker, men handlingsseslskapet BAA.
– Fordi BA vanligvis flyr fra terminal 1, er også de berørt av BAAs streik, forteller Jan Magne Knapskog, teamleder i Passasjerservice ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no. Både baggasjehåndtering og billettservice er berørt av streiken.

Ifølge en pressemelding som er lagt ut på BAs hjemmeside er alle flyvninger, både innenlands og utenlands, fra terminal 1 kansellert. Ingen fly har tatt av eller ankommet terminalen siden klokka 15 i ettermiddag. Ifølge < er 60 flyvninger kansellert.

Ifølge A HREF=http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/3078911.stm>BBC News Online oppsto fullt kaos på flyplassen i går ettermiddag. Heathrow er en av Europas travleste flyplasser. Det dannet seg lange køer foran skrankene.

Streiken, som er uoffisiell, kommer på et meget ubeleilig tidspunkt for reisende til og fra terminal 1 på Heathrow. Det er uvisst hvor lenge streiken vil vare.

Sjekk status for avgangene fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Heathrow.

PÅ BAKKEN: BAs flyvninger fra Heathrow er rammet av streik. Foto: SCANPIX