Streiker i veikanten

Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi har siden fredag sittet parkert i sin bil i veikanten utenfor hovedstaden Rangoon, i protest mot at militærjuntaen nekter henne å kjøre vekk fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hun var på vei til byen Bessein 90 kilometers vei fra hovedstaden for å møte partifeller i opposisjonsbevegelsen Nasjonalt forbund for demokrati (NLD), da hun ble stanset av politiet og beordret tilbake til Rangoon.

Fredsprisvinneren nektet å snu, og slo seg til i den parkerte bilen 25 kilometer utenfor hovedstaden. Hun nekter å snakke med politiet, og lukker bilvinduene når representanter for myndighetene nærmer seg bilen.

Fredelige former

Den siste konfrontasjonen mellom Aung San Suu Kyi og juntaen går likevel for seg i fredsommelige former. Folk fra sikkerhetstjenesten førte i helgen utenlandske journalister til den parkerte bilen, men de fikk ikke snakke med Suu Kyi.

Hun skal ha blitt tilbudt både mat, drikke og legetilsyn av politiet, men har ifølge opposisjonskilder bragt med sine egne forsyninger. Aung San Suu Kyi har to ganger tidligere denne måneden blitt hindret i å forlate hovedstaden for å møte andre opposisjonelle. Myndighetene begrunner dette med hensyn til Suu Kyis egen sikkerhet.

USA advarer

Samtidig har USAs utenriksminister Madeleine Albright kommet med sterke advarsler om at det kan skje sammenbrudd i Burma på grunn av den politiske krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer