Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streiker mot late unger

Cat og Harlan Barnard er blitt kjendiser etter at de gikk til streik mot barna sine og flyttet ut i hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da Kit (12) og Benjamin (17) Barnard kom hjem fra skolen i Enterprise i Florida på mandag, fant de moren sittende i hagen med to skilt: «Foreldre i streik!» og «Ønsker samarbeid og respekt!».

Foreldrene har flyttet ut i et telt i hagen. De vil verken lage mat, rydde eller kjøre barna til skolen før ungene skjerper seg.

- Vi har prøvd omvendt psykologi, opp-ned-psykologi, spiralpsykologi... Ingenting har motivert dem, sier Cat Barnard til nyhetsbyrået AP.

Prøvde alt

Naboene var skeptiske i begynnelsen, og ringte til politiet, som tok turen innom familien. Men politiet hadde ingenting å utsette på streiken. Også datterens lærer kom på besøk for å se at alt sto bra til.

Foreldrene har prøvd alle tenkelige metoder for å få ungene til å ta et tak i huset. De har laget oversikter med smilefjes for å motivere barna til å hjelpe mer, og har kuttet i ukelønnen deres.

Men ingenting har fått Kit og Benjamin til å gjøre husarbeid.

- Krig

image: Streiker mot late unger

Foreldrene sover på luftmadrasser i teltet i hagen, og har spist grillmat de siste dagene. Ungene spiser ferdigmat.

Cat Barnard sier at de kommer til å fortsette streiken til de ser at barna tar mer ansvar og får mer medmenneskelighet.

- Jeg elsker barna mine. Men dette er krig. Vi blir her ute, om det så skulle vare helt til julaften.

Det blir forhåpentligvis ikke nødvendig. Allerede nå har Cat lagt merke til at ting har bedret seg. I går vasket nemlig datteren klærne sine for første gang.

Sympati

Streiken har vakt stor oppsikt i USA. Flere landsdekkene tv-stasjoner og noen av verdens største nyhetsbyråer har intervjuet Cat og Harlan.

Oppmerksomheten har ført til en flom av sympatierklæringer til foreldrene.

Sønnen Benjamin kom hjem mens Associated Press og rundt ti andre medier var i familiens hage i dag. Han var tydelig sint, og gikk rett inn i huset, mens moren prøvde å roe ham.

Mark Rapport, professor i klinisk psykologi ved University of Central Florida, sier at en av de viktigste oppgavene foreldre har, er å lære barna å være ansvarlige.

- Dette ser ut til å være et siste forsøk på å få barna til å forstå.

SER TV: Cat Barnard sitter utenfor huset og ser tv. I bakgrunnen er teltet hun bor i sammen med mannen, Harlan.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media