- Streikeviljen er veldig stor

Fredag kan streiken trappes opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag morgen blir streiken blant Unios medlemmer trappet opp. Nye uttak blir varslet i kveld, og dermed kan utvidelsen gjennomføres fra fredag morgen.

Det er fire døgns frist for å varsle hvilke skoler, barnehager og andre institusjoner som skal omfattes av opptrappingen.

- Jobber på spreng

Mandag morgen streiker rundt 3.000 lærere og 500 i ulike yrkesgrupper i helsesektoren i kommunene Oslo, Bærum, Bergen, Tromsø og Karmøy.

Pressesjef Nina Hultin i Unio sier det har vært jobbet på spreng hele helgen med å få listene over nye streikeuttak ferdige, men hun vil ikke si noe om hvor omfattende uttaket blir før arbeidsgiveren KS er underrettet.

- Det vil skje før midnatt søndag, slik at streiken kan utvides fire døgn senere, sier hun.

br />

- Streikeviljen veldig stor

- STOR STREIKEVILJE: Ragnhild Lied i sentralstreikekomiteen  tilbringer søndagen på Unio-kontoret i Oslo, der det er hektisk aktivitet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
- STOR STREIKEVILJE: Ragnhild Lied i sentralstreikekomiteen tilbringer søndagen på Unio-kontoret i Oslo, der det er hektisk aktivitet. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Unio er klare til å sette inn støtet i streiken mandag morgen. De opplever at mange støtter dem.

- Vi har fått tilbakemeldinger om at streikeviljen er veldig stor og at det er god mobilisering, sier Ragnhild Lied i sentralstreikekomiteen.

I Unios lokaler i Oslo var det høy aktivitet søndag ettermiddag.

- Det er aldri kjekt å være i streik, og det er ikke et middel vi ønsker å ta i bruk, men nå var det helt klart at vi måtte streike, sier Lied.

Unio og KS står langt fra hverandre i lønnsspørsmålet. Administrerende direktør Olav Ulleren i KS mener norske lærere har sagt nei takk til et historisk lønnsløft, mens Unio er skuffet over tilbudet som ble lagt fram.

(NTB)

- Streikeviljen er veldig stor