- Streit ungdom får jobb

- Arbeidsmarkedsituasjonen for norske ungdommer er veldig god, sier arbeidsdirektør Ted Hanisch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Også han er overrasket over resultatene fra undersøkelsen, men han er ikke enig i en del av forklaringene til forskerne.

- Til tross for at arbeidsmarkedet er veldig godt, er det en del ungdommer som har vanskeligheter. Men det skyldes ikke primært arbeidsledigheten. Hovedårsaken til at ungdommer faller utenfor, er at de har andre sosiale problemer å stri med, sier Hanisch til Dagbladet.

Naturlig ledighet

Arbeidsdirektøren kan ikke tenke seg et bedre arbeidsmarked for ungdom enn det vi har nå. Han henviser til ledighetstallene fra de siste årene:

I januar 1993 var det 30ø848 arbeidsledige under 25 år. 6885 var da langtidsledige. I jaunar i 1998 var tallet sunket til 13ø042. 884 av disse var langtidsledige.

- Det faller på sin egen urimelighet å skape inntrykket av at arbeidsmarkedet er vanskeligere i Norge enn i andre nordiske land. Vanlig og streit ungdom har i flere år blitt tatt imot med åpne armer, og dette vil fortsette. Unge mennesker som ikke har andre vanskeligheter enn å skaffe seg jobb, går gode tider i møte, mener Hanisch, som selv ikke har fått lest undersøkelsen.

- Vi har ikke klart å få tak i rapporten. Det er et problem at man offentliggjør resultatene fra en forskningsraport uten at rapporten er tilgjengelig.

Hanisch mener det er naturlig at ledigheten blant ungdom er litt høyere enn blant folket generelt.

- Etter endt skolegang har mange behov for å prøve seg fram, og slik vil det alltid være, sier arbeidsdirektøren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer