Strek i regninga

Terroristene ville drepe så mange amerikanere som mulig. Istedet fører terrorangrepene 11. september til fødselsrekord i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var en slags oppvåkning for folk. De så tvillingtårnene brenne og sa til hverandre «Det blir aldri et helt riktig tidspunkt, vi bør begynne nå», sier dr. Paul Kastell fødselslege og professor ved Long Island Hospital i New York til MSNBC.com. Han regner med å motta en strøm av fødende kvinner i løpet av de neste ukene, sånn omtrent ni måneder etter terrorangrepene 11. september.

Fra midten av juni vil fødselstallene stige med 25 prosent på Brooklyn, i forhold til samme periode i fjor, anslår Kastell.

Jordmødre og ansatte ved fødestuer rundt om i USA forbereder seg på storinnrykk. Det hjelper ikke på bemanningen at også sykepleiere lot seg friste til litt befruktende sengehygge i dagene etter 11. september.

Naturlig

I tiden etter terrorangrepene florerte teoriene på hvorfor folk fikk behov for å forplante seg.

- Det er sykt, men den dagen det skjedde, da tvillingtårene raste sammen og jeg gikk oppover Manhattan helt i ørska, la jeg merke til flere damer enn jeg noensinne har gjort før, sa en ugift forretningsmann i 30-årene til Los Angeles Times. I dagene etterpå kontaktet han mange av sine damebekjentskaper og hadde sex med dem.

Lisa Detweiler og ektemannen Bill hadde forsøkt å få barn i tre år da flyene braste inn i tvillingtårnene. Da løsnet det.

- Du er så glad for at du ligger trygt i din egen seng og at mannen din er i live, sier Lisa som en forklaring.

NYE HØYDER: Sykehusene venter stor-innrykk om et par uker, ni måneder etter 11. september.