Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streng dom for pansertyveri

Mannen som stjal en panservogn fra Setermoen militærleir i september i fjor er i Rana herredsrett dømt til to og et halvt års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen inngår også en rekke biltyverier, kioskinnbrudd og besittelse av narkotika. Ett år av straffen er gjort betinget. 25-åringen må også betale til sammen 120.000 kroner i erstatning for skader og tyverier.

Dommen i Rana herredsrett er strengere enn straffepåstanden fra aktor, politiinspektør Gro Holm. Hun ba om to års fengsel.

Rana herredsrett velger å se svært strengt på de to groveste tiltalepunktene: villmannskjøringen med et 20 tonn tungt pansret rakettkjøretøy både innenfor og utenfor Setermoen militærleir, og 25-åringens «katt og mus»-lek med Rana-politiet for å unngå å bli pågrepet i en stjålet lastebil.

Den siste episoden skjedde to måneder etter pansertyveriet på Setermoen. 25-åringen hadde da rømt fra et opphold ved Nordland Psykiatriske Sykehus i Bodø, og ble forsøkt stanset i en stjålet lastebil ved Røssvoll, om lag 8 kilometer utenfor Mo i Rana.

Retten fester ingen lit til 25-åringens forklaring om at han hadde spist 150 fleinsopp før han tok seg inn på militært område i Bardu og stjal panservognen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media