Streng påpakning for å drikke i tjenesten

De to politimennene fra Stjørdal som nøt alkohol under flyturen til og fra København ble refset kraftig av tilsettingsrådet i politidistriktet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den ene av de to er blitt varig degradert med én grad, mens den andre har mistet to års ansiennitet, sier politimester Ragnar Hatlem i Inntrøndelag politidistrikt i Nord-Trøndelag.

Tilsettingsrådet i politidistriktet er sammensatt av politimesteren og to personer fra ledelsen, samt to medlemmer som representerer de ansatte.

- Reaksjonene som tilsettingsrådet kom fram til var enstemmig. Jeg har snakket med, eller indirekte vært i kontakt med de to politimennene. Saken har påvirket dem i betydelig grad, sier Hatlem.

De to politimennene ble observert da de drakk alkohol under transporten av en russisk statsborger som var blitt utvist fra Norge. Også på veien tilbake til Gardermoen drakk tjenestemennene alkohol.

Pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS bekreftet i går at de to politimennene opptrådte slik at flykapteinen fant grunn til å varsle politiet. De ble derfor tatt hånd om av politiet da landet på Gardermoen.

(NTB)