Streng retur skal «skremme» grunnløse asylsøkere fra Norge

- Vi må ikke gi falske forhåpninger til mennesker som ikke har beskyttelsesbehov, sier Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Kommentar: Det koster å ta imot flyktninger. Men det å ikke ta dem skikkelig imot, har en mye høyere kostnad

(Dagbladet): I sin redegjørelse for Stortinget i formiddag sa statsminister Erna Solberg at det kan komme 40-50 000 asylsøkere de neste fem årene. Dette er anslag. Dersom de europeiske landene ikke får kontroll på yttergrensene og blir enige om registrering og kontroll av asylsøkerne, kan det bli flere.

Regjeringen vil vri bistandsmidler til flyktningmottak og bruke mer oljepenger til den ekstraordinære regningen.

- Ikke kom hit Regjeringen vil uansett gjøre Norge minst mulig attraktivt for mennesker som ikke vil få asyl. Nøkkelen er streng og konsekvent retur av grunnløse asylsøkere, og en enklere mottaksstandard i Norge.

- Når du sender noen tilbake, og de sier at de ikke fikk opphold, er det det beste signalet. Så lenge noen sender beskjed om at vi er her, vi jobber svart, vi får penger, som det er i mange land i Europa, så er det en oppskrift på at flere kommer hit. Når vi praktiserer streng returpolitikk, kommer færre som ikke har beskyttelsesbehov til oss. Av asylsøkerne som kommer til Norge, er det flere enn sammenlingnet med mange andre land, som har beskyttelsesbehov, sier Solberg til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.