Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Streng røykelov på Cuba

Sigar-landet begrenser offentlig røyking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagfinn Høybråten og Norge får nå følge av Fidel Casto og Cuba i kampen mot røyking på offentlige steder. Også restauranter omfattes av den nye, strenge loven, som trådte i kraft i går.

Cuba forbyr samtidig salg av sigaretter til barn under 16 år, samt salg i nærheten av skoler. I tillegg må alle sigarettautomater fjernes.

Viktig inntektskilde

Årsaken til innskjerpingene skal være helsefarene røykingen medfører. Fire av ti cubanere røyker, og 30 prosent av landets kreftdødsfall antas å skyldes røyking.

På den annen side er tobakkindustrien en svært viktig inntektskilde for landet, som tjener 200 millioner amerikanske dollar på røyk i året.

Ikke-røykende president

Reaksjonene på den nye loven skal ha vært svært blandede. En del røykere rapporteres å ha røyket på ikke-røyk-områder i protest. Andre sier seg svært godt fornøyd, melder nyhetsbyrået AP.

Landets president, Fidel Castro, sluttet å røyke for mange år siden. I etterkant skal han ha truet med å gi bort esker med sigaretter, med følgende begrunnelse:


- Det beste å gjøre med sigaretter, er å gi dem til fienden.

CUBA: Fidel Castro er tidligere røyker, men innfører nå strengere røykeregler i sigar-landet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media