Strengere krav til vektere og dørvakter

Må ta 140 timers teorikurs.

KONTROLL: Politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt informerte forrige mandag pressen om politiets resultater etter gjennomførelsen av vandelskontroll av ansatte i godkjente vaktselskap med hovedkontor i Oslo.  Petter Furulund (i midten) fra NHO, som representerer de organiserte vekterne, var også tilstede. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
KONTROLL: Politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt informerte forrige mandag pressen om politiets resultater etter gjennomførelsen av vandelskontroll av ansatte i godkjente vaktselskap med hovedkontor i Oslo. Petter Furulund (i midten) fra NHO, som representerer de organiserte vekterne, var også tilstede. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no:)Det skal stilles strengere krav til dem som jobber som dørvakter eller vektere. Det er klart etter at Stortingets justiskomité i dag avga sin innstilling til ny lov om vaktvirksomhet.

I en undersøkelse som ble offentliggjort i mai, ble det klart at 81 vektere har vold på rullebladet sitt.

Ifølge den nye loven, som skal behandles i Odelstinget onsdag i neste uke, må vektere og ordensvakter ha bestått et kurs på 140 timer teori, samt en praksisperiode før de kan starte i jobben.

Av loven går det også fram at vandelen til vektere/ordensvakter og eiere av vaktselskaper/utesteder skal sjekkes årlig. Det skal dessuten innføres et sentralt register over vaktselskapene som politiet skal bruke i sin kontroll av bransjen.

(©NTB)