Strengere straff for avliving av hund enn overgrep mot barn

- Noe er riv ruskende galt, sier barneombud.

REAGERER: Barneombud Anne Lindboe ønsker skjerpede straffer i overgrepssaker mot barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REAGERER: Barneombud Anne Lindboe ønsker skjerpede straffer i overgrepssaker mot barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barneombudet mener noe er riv ruskende galt når man i Norge får lenger straff for å avlive en hund enn når man blir dømt for overgrep mot barn.

Hundedrap En mann ble i Moss tingrett tidligere denne måneden dømt til seks måneders fengsel for å ha bundet en hund fast i et betonglokk og kastet kjæledyret i vannet fra en bru.

Hensikten med avlivingen var å gjøre det så humant som mulig, forklarer mannen, som ikke hadde råd til veterinær og ikke hadde skytevåpen tilgjengelig.

Barneombud reagerer I en dom i Øvre Romerike tingrett i 2009 ble en mann dømt til fem måneders fengsel, hvorav to måneder ble gjort betinget slik at han i prinsippet var fri mann etter åtte uker, for seksuelle overgrep mot mindreårige. Blant dem var et tolv år gammelt barn.

Barneombud Anne Lindboe sier til Aftenposten at hun reagerer kraftig på at straffenivået for seksuelle overgrep mot barn er så lavt som seks måneder.

- Når man får like mye straff for å begå seksuelle overgrep mot barn som man gjør for å drive med dyremishandling, da er det noe riv ruskende galt, sier Lindboe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.