Strengere straff for drapsdømt mor

Agder lagmannsrett har skjerpet straffen for en 38 år gammel mor som i januar i år ble dømt for å ha tatt livet av sin åtte år gamle sønn. Fengselsstraffen er øket fra seks år og en måned, til sju år og seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren hadde store personlige problemer da tragedien utspant seg natt til søndag 24. april i fjor. På grunn av blant annet økonomiske problemer etter et underslag ønsket kvinnen å ta sitt eget liv, men orket ikke tanken på at gutten skulle bli alene igjen i verden, forklarte hun i retten.

Brukte målebånd

Derfor ga hun sønnen sin sovemedisin før hun kvalte ham med et målebånd. Så prøvde hun på forskjellige vis å ta sitt eget liv, uten å lykkes. Tønsberg byrett mente det ikke hersket tvil om at moren forsøkte å ta sitt eget liv ved å ta piller, forsøke å henge seg og ved å kutte seg. Hun ble dømt til fengsel i seks år og en måned, noe som er den korteste straffen noen kan idømmes for drap etter norsk lov.

For lavt

Agder lagmannsrett har gitt førstestatsadvokat Arnfinn Hval medhold i at straffen fra Tønsberg byrett er for lav. Lagmannsretten har øket den med 17 måneder. I begrunnelsen for anken til lagmannsretten la førstestatsadvokat Hval vekt på at minimumsstraff for en drapshandling som ligger nær opptil overlagt drap, ikke tar nok hensyn til barns rettssikkerhet.

(NTB)