Strengere straff for fiskebanditter

Fiskeriminister Otto Gregussen slår på stortromma. Nå skal det settes en stopper for storstilt fiske-fusk langs kysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Strengere kontroll kombinert med langt strengere straffereaksjoner skal skremme fiskerinæringen fra å fortsette med snusk og fanteri.

- Problemene er så store at vi må reagere, sier Gregussen. Han lover mer penger til Fiskeridirektoratet, som har ansvaret for kontrollarbeidet. Fiskeridirektør Peter Gullestad takker og bukker.

- Vi snakker om både miljøkriminalitet og økonomisk kriminalitet. Det er viktig å slå hardt ned på dem som oppdages, sier han.

Norske medier har i de siste ukene avdekket en lang rekke tilfeller av svindel i fiskerinæringen, og i går innkalte fiskeriminister Otto Gregussen til et langt møte med en lang rekke representanter for fiskerinæringa.

Der gjorde han det klart at næringa må bekjempe jukse-mentaliteten i Norges nest viktigste næring. Heretter risikerer båter som dumper fisk eller jukser med fangsttall å miste sine fangstrettigheter for kortere eller lengere tidsrom. Likeledes vil fiskemottak som avsløres i juks miste retten til å drive sin virksomhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer