- Strengere straff for innvandrervold

Domstolene må slå hardt ned på holdninger som resulterer i trusler og vold for å tvinge unge innvandrerkvinner til lydighet, mener politiadvokat Per J. Zimmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Asker og Bærum tingrett i går la han ned påstand om ti måneders fengsel - en dobling av rettspraksis - for den 27-årige kurderen som er tiltalt for å ha drapstruet søsteren sin.

- Sett i lys av at problemet med tvangsekteskap de siste åra er blitt mer synlig, er det viktig å følge opp med strengere straffer for å bidra til å motvirke slike holdninger, sier Zimmer.

Reddet ære

27-åringen er tiltalt for ved to anledninger å ha drapstruet sin 23 år gamle søster. Grunnen skal være at hun ikke ville gifte seg med fetteren sin, men flytte sammen med kjæresten.

- Etter min mening kom drapstruslene for å redde familiens ære, og unngå at familien ble utstøtt av det kurdiske miljøet, sa Zimmer i sin prosedyre.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Celine Bache-Wiig, krevde full frifinnelse.

Hun framholdt at det har vært en del av tiltaltes oppdragelse å framsette, og selv bli utsatt for, drapstrusler.

- Truslene var imidlertid ikke alvorlig ment, og burde derfor ikke ha skapt frykt hos søsteren, sa advokaten.

Store mørketall

Zimmer er overbevist om at det er store mørketall for vold og trusler mot innvandrerkvinner, og at strengere straffer kan føre til at flere tør å stå fram.

- Ofrene ønsker sjelden kontakt med politiet. Derfor er oppklaringsmulighetene veldig små, sier han.