Strengeste straff for Lillelid-drap

GREENVILLE (NTB): Seks ungdommer fra Kentucky skal sitte i fengsel til de dør, bestemte dommer James Beckner da han i natt utmålte straff for den brutale nedskyingen av familien Lillelid for et år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv ikke den mest perifere i gjengen, seksuelt misbrukte Crystal Sturgill, fikk håp om å forlate murene i live.

- Du har ikke betydelige pletter på rullebladet og spilte relativt sett en beskjeden rolle, sa Beckner til den litt kraftige 18-åringen. Hun sto foran dommeren i fotlenker og stirret uendelig trist i gulvet.

Skjerpende omstendigheter

Beckner pekte også på at Sturgill ble misbrukt av stefaren, og depresjonen hun lider av.

Dommeren anvendte de samme skjerpende omstendigheter for alle: Tortur og bestialitet ved at ofrene ble plaget før drapene, barna så foreldrene bli skutt, ofrene ble overkjørt mens ihvertfall moren var i live, og drapene ble utført for å skjule forbrytelser og hindre arrestasjon.

Drap på person under 12 år, seksåringen Tabitha Lillelid, ble etter loven bare anvendt som skjerpende for de fire som var over 18 da drapene skjedde i fjor.

Ungdommenes vonde oppvekst, psykiske plager, alder og noens underdanighet, veide ikke opp for at de alle deltok i ran og kidnapping som førte til drap.

- Veldig fornøyd

- Jeg er veldig fornøyd, sa aktor Berkeley Bell da Jo Risner (21), Edward Dean Mullins (20), Natasha Cornett (19), Crystal Sturgill (18), Karen Howell (18) og 15 år gamle Jason Bryant alle fikk tre ganger livsvarig fengsel uten adgang til å søke benådning.

- Dette er i virkeligheten dødsstraff. De er dømt til å dø i fengsel, mente distriktsadvokaten som står på valg til høsten.

Fortsatt spørsmål

Dommer Beckner sa til Bryant at han beviselig hadde skutt da Vidar, kona Delfina og datteren Tabitha Lillelid ble drept i en veigrøft etter kidnapping på en rasteplass. Toåringen ble etterlatt som død, men overlevde et skudd i øyet og ett i ryggen.

- Jeg tror det var en til som skjøt, men vet ikke hvem. Du hadde kruttslam over det hele, sa Beckner til yngstemann, som har vist aller minst følelser under de fire lange dagene straffeutmålingen tok.

Aktor Bell føler seg overbevist om at de fem andre dekker hverandre og alltid vil gjøre det. - Dette var klart et kultdrap. Vi har fått nye opplysninger gjennom straffeutmålingen, men har ennå ikke fått sannheten på bordet.

Påtalemakten frafalt påstand om dødsstraff mot tilståelser fra alle seks, og Bell mente noen kunne sluppet med mildere straff gjennom en jurysak. Han pekte samtidig på at Tennessee ikke har henrettet noen på 40 år, og at de tyngste bevisene gjaldt Bryant, for ung til dødsdom.

Straffeutmålingen kan ankes, men sjansene til å lykkes er ytterst liten.

3 x LIVSTID: 15 år gamle Jason Blake Bryant blir geleidet inn i rettssalen i går for å høre dommen for drap.