Corona-tiltak i Oslo

Strengeste tiltak noensinne

Første gang byrådet innfører differensierte tiltakt mellom bydelene.

NYE TILTAK: Raymond Johansen legger fram de nye tiltakene for Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådet i Oslo innfører de strengeste smitteverntiltakene noensinne. Det kommer fram på en pressekonferanse klokka 18.30.

- Vi er villige til å gjøre alt for å slå ned viruset, og vi skal lykkes også denne gangen. Det er tøft, og det er vanskelig, sier en alvorstynget byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

- Hvis smitten blir for høy over for lang tid, risikerer vi at systemet kneler. Da mister vi kontroll, understreker han.

Hovedtiltakene går på å sterkt begrense sosial omgang. Dette er også første gang det innføres differensierte tiltak mellom bydelene, der de strengeste tiltakene settes inn i bydelene der smittespredningen er størst; alle de aktuelle bydelene ligger i øst.

Dette er tiltakene:

  • Forbud mot mer enn to besøkende i private hjem.
  • Det innføres heldigital undervisning for ungdomsskoler og videregående skoler i hele Oslo.
  • Alle barnehager og aktivitetsskoler stenges i påskeuka.
  • Det innføres hjemmeskole for 5.-7. trinn på alle skoler i bydelene Grorud, Stovner, Alna, Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand. Det kan bli aktuelt å innføre heldigital undervisning for denne aldersgruppa på andre skoler eller i andre bydeler dersom smittesituasjonen lokalt tilsier det.
  • Alle de eksisterende strenge tiltakene i Oslo videreføres. Det omfatter blant annet skjenkeforbud, stengt uteliv, stengte butikker, treningssentre, teatre og kinoer, samt forbud mot arrangementer (med unntak for blant annet begravelser). I tillegg kommer rødt nivå i barnehager og i barneskolen - i 1.-4. trinn i hele byen, samt 5.-7. trinn på skoler i bydeler som ikke har heldigital undervisning.

Det understrekes at barnehagene og skolene skal gjenåpnes på rødt nivå tirsdag 6. april. Øvrige tiltak gjelder til 9. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer