- FORSØKT DREPT: Politiet mener fem menn tilknyttet Josef-familien forsøkte å drepe Rene Karoli da de angrep ham på en bingo i Oslo i fjor. Karoli overlevde og i dag møtes partene i Oslo tingrett.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- FORSØKT DREPT: Politiet mener fem menn tilknyttet Josef-familien forsøkte å drepe Rene Karoli da de angrep ham på en bingo i Oslo i fjor. Karoli overlevde og i dag møtes partene i Oslo tingrett. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Strengt sikkerhetsregime i rom-rettssaken

Vil ikke at familiene flyr på hverandre i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag starter rom-rettssaken mot fem menn som er tiltalt for drapsforsøk mot René Karoli og han sønn på Torshov Bingo i Oslo 1. april i fjor.

Fire av de tiltalte mennene tilhører Josef-familien som har vært i konflikt med Karoli-familien i en årrekke.

Når rettssaken starter i sal 127 i dag er det med et strengt sikkerhetsregime. Oslo-politiet er opptatt av blodfeiden ikke skal ta seg opp i Oslo tinghus når partene møtes.

Oslo politidistrikt har ansvaret for sikkerheten i salen og det bekreftes at sikkerheten oppjusteres i morgen.

- Det vil bli noe mer sikkerhet og det vil være en beredskap for å sørge for at rettssaken blir avviklet på en rolig og best mulig måte, sier politiinspektør Egil Jørgen Brekke ved Seksjon for felles kriminalitet.

Blant annet skal alle som skal i rettssalen sluses gjennom en detektor og må registrere seg med navn når de kommer.

René Karoli og hans 24 år gamle sønn ble alvorlig skadd da flere personer angrep dem med brekkjern, machete, øks og kniv i bingolokalet i fjor.

Overvåkningsbilder fra bingolokalet har vært sentrale i etterforskningen.

Den siste tiltalte er en norskmarokkaner. Sammen med en av de tiltalte fra Josef-familien, ble han i 2010 dømt for å ha deltatt i et gjengoppgjør på Furuset i Oslo.

De fem mennene vil etter al sannsynlighet vedgå at de var til stede i bingolokalet og brukte vold mot Karoli, men nekte straffskyld for drapsforsøk når tiltalen leses opp i dag.