Strengt vakthold da sigøynerne tok farvel med trafikkdrept 27-åring

På Rikshospitalet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet voktet parkeringsplassen og flere sikkerhetsvakter holdt en jernring rundt kapellet på Rikshospitalet da Karoli-familien tok et siste farvel med «Momo» Karoli i dag.

27-åringen etterlater seg fire barn og gravid kone etter at han ble drept i en bilulykke på Smalvollveien ved Bryn i Oslo lørdag kveld.

Karoli skal ha kjørt rett i en fjellvegg med sin E-klasse Mercedes. Han ble kjørt til Ullevål sykehus, der han døde søndag morgen.

I henhold til romfolkets tradisjon arrangeres det ingen begravelse, men en såkalt syning. Det betyr at den døde vises fram, men må ifølge Wikipedia ikke forveksles med en mer juridisk formell likskue.

En mann som presenterte seg som «Momo» Karolis ungdomspastor fortalte Dagbladet at på grunn av «krigen» i sigøynermiljøet var bare den aller nærmeste familien tilstede.

Det har vært dyp konflikt mellom de to sigøynerfamiliene Jansen og Karoli i 30 år, kom det fram da Oslo tingrett i november behandlet et masseslagsmål som fant sted i Lodalen i Oslo i april i fjor. Feiden skal bunne i en maktkamp i det europeiske sigøynermiljøet.