TRENGER FAKTA: Tiden er over for gjettningsbasert ledelse, ifølge stressforsker. Foto: Shutterstock/Scanpix.
TRENGER FAKTA: Tiden er over for gjettningsbasert ledelse, ifølge stressforsker. Foto: Shutterstock/Scanpix.Vis mer

Stress på jobben kan være bra

- De som har mest å gjøre har det best, sier stressforsker Dan Hasson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - I stedet for å slukke branner, ved at HR-avdelingen iverksetter tiltak når korttidssykefraværet er blitt for høyt i en avdeling, er nøkkelen å jobbe helsefremmende. Det sier Dan Hasson, stress- og arbeidsmiljøforsker ved blant annet Mayo Clinic og Karoliska Instituttet.

Stress kan være bra

Og skal man jobbe proaktivt, må man vite hvordan situasjonen er, men også hva de ansatte ønsker seg. For mens stress gjerne trekkes frem som en negativ ting, er det ikke alltid det, mener Hasson.

- Langvarig og kontinuerlig stress uten at man rekker å hente seg inn igjen er skadelig, men passe mengde stress innimellom er bra. Foreløpige resultater fra forskning jeg har gjort viser at det faktisk er de som har mest å gjøre som har det best. Det henger nok sammen med at det er en forutsetning for å orke høy arbeidsbelastning å ha det bra, sier forskeren til Finansavisen.

- Jeg har selv sett bedrifter der en høy andel svarer at de har for mye å gjøre, men bare en liten andel av dem er misfornøyd med det. De andre trives best med å ha for mye å gjøre, og da er det heller ikke et problem for bedriften, forteller Hasson.

Problemanalyse

For å komme til bunns i hva som egentlig skjer, mener Hasson det er nødvendig med en problemanalyse før man iverksetter tiltak.

I onsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Hasson har utviklet et digitalt verktøy under navnet HealthWatch for å måle hvordan de ansatte trives. Her stilles de jevnlig spørsmål om blant annet hvordan de har det, hvordan de har sovet i natt, og hvor effektive de føler at de er. Spørsmålene skal kunne besvares på 15-30 sekunder.

- Fordelen med det er at man kan følge en gruppes utvikling, og se når noe skjer, og om det eventuelt bør iverksettes tiltak, sier Hasson til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Analytiker: Denne aksjen kan hoppe 50 prosent
Disse ti skolene har skapt flest milliardærer
Nyboligsalget stuper