- Stress skaper farlige bilister

UP-sjef Harald Moen mener vi stresser for mye og må endre livsstil for å få ned antall ulykker på veiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi kjører fortere. Trafikken er tettere. Vi stresser, maser og er hele tida for seint ute.

Årets sommer er en av de verste hva angår trafikkulykker. UP-sjef Harald Moen nekter å akseptere at 100 personer vil måtte miste livet i sommertrafikken. Han mener at det er noe med vår livsstil som må endres.

- Vi har for dårlig tid til å leve, sier Moen .

Må være våkne

Han fortsetter:

- Alt skal gå så fort. Bilistene stresser og maser i biler som har kraftig motor. Jeg ser det hver dag på E18 mellom Lysaker og Sandvika: Bilister som skifter fra høyre kjørefelt til venstre for å komme forbi en bil eller to. Det ser ut til at noen aldri kan akseptere at det ligger biler foran.

- Den som tror at kø er ufarlig tar alvorlig feil. I en kø kan du ikke slappe av og bare holde i rattet. Dagens trafikk er så intens og tett at du må være lys våken hele tida.

Mer politi

Moen krever nå mer politi på veiene. Alle undersøkelser viser at bilistene våkner når de ser en politibil. Det ser ofte ut til at mange er mer redde for å bli tatt av politiet enn å bli involvert i en ulykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer