- Stressless? - Nei takk!

Samboerparet Britt Skogen (27) og Stig Løkkeberg (32) fra Langhus i Ski drømmer om dyre designermøbler. Selv om de egentlig ikke har råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hjemme er det et sammensurium av alle slags møbler. IKEA og alt mulig annet. Men vi kunne tenke oss noe bedre og penere, sier Stig Løkkeberg.

Han er ute på lørdagsrunde i møbelbutikker sammen med samboeren Britt Skogen. Hos Martin Olsen på Drammensveien i Oslo er de ikke blant de kundene som vifter med bankkortet.

- Det hadde vært deilig å kunne gjøre det, men det er ikke slikt man kjøper på impuls, sier Britt.

Her finnes det enkle stoler i stål og lær til oppunder 40 000 kroner. For uinnvidde ser de akkurat ut som slike billigmøbler som sto i ethvert hjem på 70-tallet. Det er bare det at de nå er på mote igjen. Den danske møbelkunstneren Arne Jacobsens 60-tallsklassiker «Egget» koster for øvrig 44 000. Billige nestenkopier finnes muligens på loppemarkedet, men det er jo bare originalen som har snobbeeffekt. Om du er en frustrert snobb med altfor slunken lommebok, finnes det et lite Bang & Olufsen-aktig CD-stativ til 2200 kroner. Alle må jo begynne et sted.

- Det er moro å ha møbler som ikke alle har, sier Stig.

Harryenes statussymboler

  • Bruktimportert Mercedes
  • 3-2-1-sofagrupper, buesalong og stressless
  • Peis på kjøkkenet
  • Tunge gardiner og mønstrete stoffer
  • Smårutete vinduer
  • Trekjøkken med profilerte dører
  • Karnappvinduer

- Og så er det moro å kikke på møbler du verken har råd eller plass til, og som kanskje ikke engang passer i interiøret ditt, sier Britt.

Når vi sier «Stressless», fnyser de begge to.

- Det er en fryktelig greie. Noe slikt ville vi aldri hatt hjemme!

- Stolen er både dyr og god å sitte i?

- Mulig det, men den er skikkelig harry.