BORTFØRT OG TORTURERT: Leif Eide ble bortført og utsatt for grov vold. Han har hele tida opprettholdt sin forklaring om at Finn Kristian Halvorsen dukket opp i leiligheten og truet ham. Foto: Alf-Robert Sommerbakk/Haugesunds Avis
BORTFØRT OG TORTURERT: Leif Eide ble bortført og utsatt for grov vold. Han har hele tida opprettholdt sin forklaring om at Finn Kristian Halvorsen dukket opp i leiligheten og truet ham. Foto: Alf-Robert Sommerbakk/Haugesunds AvisVis mer

Finn Kristian Halvorsen-saken

Strid etter innbrudd: - Ble bortført og torturert

Leif Eide holder fast ved at Finn Kristian Halvorsen dukket opp og truet ham i leiligheten hvor han ble utsatt for grov vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

HAUGESUND/KARMØY (Dagbladet/Haugesunds Avis): Ble innbruddsoffer Finn Halvorsen så desperat at han bestilte kidnapping og beordret torturmetoder i jakten på tyvene?

Ja, mente både påtalemyndigheten og domstolene som for ti år siden dømte Finn Kristian Halvorsen til to års fengsel som hovedmann i en dramatisk historie i 2004 der to menn, hver for seg, ble hentet i sine hjem, bortført, truet med pistol og utsatt for grov vold.

Finn Halvorsen-saken Lørdag skrev Dagbladet, i samarbeid med Haugesunds Avis, om den 64 år gamle tidligere motorsykkelmekanikeren som i 15 år har kjempet mot det han mener er et komplott mot ham i politiet.I slutten av juli 2002 ble en buss Finn Kristian Halvorsen eide fullstendig ramponert og i august ble hans lager utsatt for innbrudd. Han ble frastjålet uforsikret verktøy til en verdi av rundt 500 000 kroner.Halvorsen var ikke fornøyd med politiets etterforsking. Derfor startet han sin egen.Det viste seg at mannen Halvorsen etter hvert pekte ut som hovedmistenkt i verktøytyveriet var bror av en på den tida sentral politileder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, nå Sør-Vest politidistrikt.Til dags dato mener Halvorsen at dette er årsaken til at politiet ikke ønsket å komme til bunns i tyveriet som etterlot ham fullstendig ruinert.Mannen avviser på det sterkeste at han har hatt noe med anslagene mot Halvorsen å gjøre, og politilederen benekter å ha hatt noen befatning med saken.Halvorsen mener politilederens bror hadde et hevnmotiv. De to anslagene mot den tidligere motorsykkelmekanikeren skjedde kort tid etter at Halvorsen hadde varslet barnevernet om at han hadde sett kona til politilederens bror kjøpe narkotika med sine barn på slep. Kvinnen avviser i dag at hun kjøpte narkotika, men bekrefter at barnevernet fortalte det daværende ekteparet at det var Halvorsen som hadde inngitt bekymringsmeldingen og at de var svært sinte på ham.Mandag skrev Dagbladet og Haugesunds Avis at dokumenter, som kriminaliserte broren til en av politiets ledere, forsvant hos politiet i Haugesund og en ny anmeldelse mot ham ble slettet uten etterforskning.

- Jeg har aldri bedt noen om å kidnappe og banke opplysninger ut av folk, sier Finn Kristian Halvorsen kategorisk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn