TREPARTIREGJERING? 2. januar setter statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, finansminister og Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande seg sammen for å finne ut om de kan danne regjering sammen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TREPARTIREGJERING? 2. januar setter statsminister og Høyre-leder Erna Solberg, finansminister og Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande seg sammen for å finne ut om de kan danne regjering sammen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Politikk

Strid, maktkamp, drama: Slik blir det politiske 2018

Det nye året starter med dyp krise, splittelse og drama i Ap. Samtidig starter de borgerlige valgvinnerne Høyre, Frp og Venstre regjeringsforhandlinger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Går Venstre inn i regjeringen? Det spørsmålet skal vi få svar på i løpet av januar. Om Ap kommer ut av krisa like raskt, er mer tvilsomt. Etter valgnederlaget, ytterligere fall i oppslutning, maktkamper og ikke minst Giske-saken på tampen av året, starter Ap 2018 i en krise som ikke har vært dypere siden lederstriden mellom Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg for snart 20 år siden. Nå stormer det i partiet.

Dette er strider og dragkamper som vil prege det politiske 2018:

Trine i regjering?

Etter at Høyre, Frp og Venstre har sondert i flere uker og forhandlet fram en budsjettenighet, venter «alle» at Venstre blir regjeringsparti. Partiene har skrevet mye av en felles plattform, men vanskelige forhandlinger gjenstår. Det understreket statsminister Erna Solberg før jul. Det blir strid om asyl- og integreringspolitikk og om avgifter, om avgifter og om oljeaktivitet. Venstre vil verne langt flere områder enn Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn