Strid om abort og dødsstraff

BERGEN (Dagbladet): Deltagerne på Høyres landsmøte er sterkt uenige om partiet bør tillate dødsstraff for krigsforbrytelser, og om det skal settes begrensninger for den informasjonen som gis om et foster før grensen for selvbestemt abort er ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste debattantene frykter at den teknologiske utviklingen som gjør det mulig å fastslå forsterkjønn, funksjonshemning og disposisjon for arvelige sykdommer på et svært tidlig tidspunkt, vil føre til et sorteringssamfunn der kvinner tar abort hvis barnet ikke har de egenskaper foreldrene ønsker. De ønsker derfor å sette grenser for hvilken informasjon foreldrene skal få innenfor grensene for selvbestemt abort. I hovedsak var det menn og representanter for Unge Høyre som stod for dette synspunktet, mens noen få middelaldrende kvinner ikke ville ha noen restriksjoner.

Unge Høyre ville heller ikke at det skulle være til å idømme en person dødsstraff for krigsforbrytelser, mens partiveteranene kjempet for at man skulle ha denne mulighetene.

Landsmøtedeltagerne er også svært uenige partiet skal vedta en egen bypolitikk, noe mange representanter fra distriktene er sterke motstandere av.

Partiet vil ikke stemme over disse sakene før i morgen.