Strid om denne signaturen:
- Han var lam i begge armene

Retten skal avgjøre om en ALS-syk mann kan ha signert navnet sitt på et testament.

STRIDES OM DENNE: Retten skal avgjøre om Kris Ullern kan ha skrevet denne signaturen mens han var lam i begge armene. Signaturen fra bildet øverst i saken er fra et brev til Jesper Lindskog i forbindelse med testamentet. Bostyrer Per Ove Marthinsen bekrefter at det er samme signatur som på testamentet. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
STRIDES OM DENNE: Retten skal avgjøre om Kris Ullern kan ha skrevet denne signaturen mens han var lam i begge armene. Signaturen fra bildet øverst i saken er fra et brev til Jesper Lindskog i forbindelse med testamentet. Bostyrer Per Ove Marthinsen bekrefter at det er samme signatur som på testamentet. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hele startet da Kris Stenseth Ullern fra Kløfta døde 3. juni i fjor. Han hadde tidligere testamentert bort gården sin og et skogsområde på Jessheim til Findhorn Foundation – en organisasjon som fremmer nyreligiøsitet.

Da dødsboet etter ham skulle gjøres opp høsten i fjor dukket det imidlertid opp et nytt testament. I dette testamentet fra 2017 ble arven tilkjent en venn av Ullern.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

De siste åra led Ullern av amyotrofisk lateralsklerose (ALS), en sykdom som fører til muskelsvinn fordi nervecellene som sender signaler fra hjernen til musklene blir ødelagte.

- Kris Ullern kan ikke ha signert testamentet. Han var på dette tidspunktet lam i begge armene. Det hadde han vært siden 2015, sier Jesper Lindskog, som var Ullerns personlige assistent, til Dagbladet.

Og det er her den omfattende striden begynner.

- Signerte med munnen

Dagbladet møter Lindskog i boligen hans i Tønsberg. Her forteller han at det var han som varslet bostyrer Per Ove Marthinsen om at det nye testamentet kan være falskt.

Han sluttet i jobben som assistent for Ullern noen måneder før han døde, men forteller at de to holdt kontakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer