Strid om løgndetektortest

Kongressmann Gary Condit har tatt en privat løgndetektortest, i saken om den forsvunnede Chandra Levy. Politiet er svært kritiske til testen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Condit og hans advokat viser testen at kongressmannen ikke løy, når han har sagt at han ikke kjenner til noe rundt forsvinningen til hans elskerinne, 24 år gamle Chandra Levy.

Blant spørsmålene Condit skal ha svart på i testen var: Hadde kongressmannen noe å gjøre med hennes forsvinning? Har han skadet henne eller fått noen til å skade henne? Vet han hvor hun er?

Politiet avviser løgndetektortesten som egennyttig og selvtjenende, og er sterkt kritisk til måten den har blitt gjennomført på. Testen ble gjennomført uten at politiet var til stede, og politiet har heller ikke fått tilgang til alle testresultatene, ifølge avisa USA Today.

DNA-prøve

- Kongressmann Condit har gitt all den informasjon han kan bidra med i saken, og søkelyset som har vært rettet på ham bør nå rettes et annet sted, sa Condits advokat, Abe Lowell, til amerikanske medier natt til i dag.

Lowell bemerket videre at Condit, i tillegg til løgndetektortesten, har latt seg avhøre tre ganger, tillatt undersøkelse av sin leilighet og avgitt en DNA-prøve, skriver USA Today.

Advokaten fortsatte med å kritisere mediene for å være hysterisk opptatt av Condits privatliv, og for å la dette overskygge hva saken egentlig dreier seg om: den savnede Chandra Levy.

Mistenkelig

Nestsjefen i politiet i Washington DC, Terrance Gainer, mener at Condits handlinger i saken virker mistenkelige, men presiserer at Condit fortsatt ikke er mistenkt.

- Han var ikke mistenkt før, og han er det ikke nå. Men jeg synes måten han handler på i saken er mistenkelig, sa Gainer til tv-kanalen Fox News, natt til i dag.

Levy-mysteriet

24 år gamle Chandra Levy, har vært forsvunnet siden 30. april. Men det er ikke fastslått at det faktisk har skjedd noen forbrytelse, selv om mistanken om det er sterk. Condit selv har alibi for dagen for forsvinningen, da han var sammen med sin kone.

Etter at Levy forsvant har saken fått en enorm oppmerksomhet i USA. Sider av saken har klare paralleller til Clinton-Levinsky-affæren.

Levy er opprinnelig fra Modesto, California, men hadde en praktikantjobb i Washington DC, hvorigjennom hun møtte kongressmannen. Condit er også fra Modesto, og søt musikk skal ha oppstått ganske kort tid etter at de to møttes.

Etter hvert begynte ryktene å gå om at de to var mer enn venner. I politiavhørene nektet den gifte Condit lenge for dette, helt til han sprakk for vel en uke siden, og innrømmet at forholdet også var seksuelt. Politiet mener at Condit har forsinket etterforskningen i saken, med sitt hemmelighold av forholdet.

- Ikke gravid

Enkelte medier har spekulert i at Chandra Levy skal ha blitt gravid med Condit, like før forsvinningen. Dette avvises imidlertid både av politiet og av Chandras far, Dr. Robert Levy, ifølge USA Today. Det er ifølge disse ingen holdepunkter for å anta noe slikt.

Moralsk

Den sterkt konservative Condit var en av få demokrater som støttet riksrettkravet mot tidligere president Bill Clinton. Han har også tatt til orde for at de ti bud skal slås opp på veggene i alle offentlige bygninger i USA.

Etter at saken begynte å versere i mediene, har to tidligere hemmelige elskerinner av Condit stått fram: Den ene en da 18 år gammel prestedatter, mens den andre var en flyvertinne som sier hun trakk seg unna Condit på grunn av hans noe spesielle sex-lyster.