Drapet på Frogner

Strid om luksusbolig og millionerstatning

I Oslos mest fasjonable rikmannsområde, pågikk en betent boligkrangel og kamp om millioner. Nå etterforsker politiet om konflikten kostet ei kvinne i 50-åra livet.

RELASJON: Leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, oppdaterer om drapet på en kvinne på Frogner i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Midt blant ambassader og noen av Norges rikeste mennesker på Frogner, har det i flere år pågått en intens boligkrangel under overflaten. Konflikten på Oslos beste vestkant har ført både en tidligere entreprenør og boligeieren inn i rettssalen. Der har det vært framlagt krav om erstatning på flere millioner kroner.

Et steinkast unna Frognerparken har kaos og uenighet vært toneangivende under utbedringene av luksusboligen. Ifølge Dagbladets opplysninger har den betente byggekonflikten pågått nærmest siden utbyggingsavtalen ble inngått i 2016, og har blant annet ført til en dom og et økonomisk krav til entreprenøren på over 12 millioner kroner.

I dag ble mannen, som er dømt til å betale erstatningen, pågrepet og siktet for drapet på oppdragsgiveren. Kvinnen i 50-åra ble skutt på åpen gate i morgentimene onsdag.

Skader og dårlig håndverk

- Det er helt sentralt å se på konflikten, sier leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun ønsker onsdag ikke å gå inn på detaljer rundt hendelsesforløpet eller hva politiet mener kan være motivet bak drapet. Metlid bekrefter likevel at det var det som betegnes som en forretningsrelasjon mellom drepte og siktede, og at dette står sentralt i etterforskningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer