Strid om sexy flyvertinner

British Airways vil lage sexy uniformer til flyvertinnene. Fagforeningen raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet har fått designer Julien MacDonald, som har kledd opp blant andre Liz Hurley (bildet), Victoria Beckham, Kylie Minogue og Nicole Kidman, til å lage flyvertinnenes nye, sexy uniformer. MacDonalds klær har flere ganger fått store overskrifter i pressen, fordi de overlater lite til tilfeldighetene. At MacDonald skal lage de nye uniformene, har fått fagforeningen The Transport and General Workers' Union (TGWU) til å se rødt.

- Uniformer skal være praktiske, stilige og presentable. Våre medlemmer skal ikke bli kledd som sexobjekter, og skal få si sin mening hvis uniformen skal forandres, sier en talsmann for TGWU til nyhetstjenesten Ananova.

MacDonalds har fått flere utmerkelser for sin glamorøse design. Han har sagt seg villig til å møte så mange ansatte som mulig for å høre hva de mener. Men han er ikke enig i kritikken fra fagforeningen.

- Flyreiser er glamorøst, og mitt mål er å lage en uniform som reflekterer dette. Men uniformen skal også være praktisk. Jeg vil at alle de ansatte i British Airways skal føle seg fine og komfortable, uansett om de er i Moskva eller Mauritius.

Flyselskapet sier at de nye uniformene ikke skal være støtende.

- De nye uniformene blir ikke altfor sexy. De må være praktiske. Det er ikke snakk om å kle de ansatte i noe som bare blir dumt. Uniformen vår er en av de kraftigste symbolene våre, og det er viktig at den blir båret med stolthet av våre ansatte både i lufta og på bakken, sier British Airways.

UTFORDRENDE? Julien MacDonald, som blant annet har designet kjoler for Liz Hurley, skal utforme de nye uniformene.<P>
ANSTENDIG: Slik ser uniformene til flyvertinnene i British Airways ut i dag.<P>