Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strid om Shell-nedleggelse

Det er duket for strid dersom ledelsen i Shell Europe Products (SEOP) ikke går med på de ansattes plan for videre drift av Shell-raffineriet på Tananger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte la den 13. januar fram en finansieringsskisse for styret i Norske Shell og ledelsen i SEOP. Planen viser hvordan selskapet kan tjene over 100 millioner kroner i året på raffineriet fram til år 2005.

Utspillet fra de ansatte var en reaksjon på SEOPs forslag om å legge ned raffineriet fra årsskiftet 1999/2000. Økonomiske motiver og overkapasitet på området er bakgrunnen for forslaget. En nedleggelse vil bety at de 125 ansatte må se seg om etter nye jobber.

Klubbleder Terje Nord-Varhaug i Nopef har tidligere overfor NTB betegnet det som galskap å legge ned raffineriet, som tjente rundt 190 millioner kroner i fjor, og som er det nyeste, mest effektive og mest lønnsomme i Shell-gruppen.

Finansieringsskissen, som nå ser ut til å bli avvist, viser at Shell ville kunne få en avkastning på 20 prosent årlig ved raffineriet fram til år 2005. Kalkylen har også tatt hensyn til investeringene på 56 millioner kroner som må til for å oppfylle EUs miljødirektiv.

I løpet av dagen blir det ifølge Stavanger Aftenblad klart om LO og Nopef starter en boikottaksjon mot oljeselskapet Shell.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media