Strid om Sigrid-siktet er tilregnelig

De sakkyndige er uenige om den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), er tilregnelig eller ikke.

 MOTSTRIDENDE KONKLUSJONER:  De sakkyndige er uenige om den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne, er tilregnelig eller ikke. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet
MOTSTRIDENDE KONKLUSJONER: De sakkyndige er uenige om den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Schjetne, er tilregnelig eller ikke. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag overleverte de tre sakkyndige en rapport med to ulike konklusjoner. Spesialistene i psykiatri Andreas Eirik Hamnes og Kjersti Narud har konkludert med at 37-åringen var tilregnelig og kan straffes, melder TV 2.

Nevropsykolog Anne Lill Ørbeck er uenig og konkluderer med at mannen var paranoid schizofren og strafferettslig utilregnelig. Ingen av de tre ønsker å kommentere saken.

Forsvarer overrasket 37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, er overrasket over at det er to forskjellige konklusjoner i rapporten.

- Det er ganske uvanlig å få forskjellige konklusjoner i samme rapport fra psykiaterne. Jeg ser nå med spenning fram til hva Rettsmedisinsk kommisjon kommer til å si om denne rapporten, sier Elden til TV 2.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august i fjor. Politiet og mange hundre frivillige lette etter 16-åringen over store deler av Oslo. En død person som viste seg å være 16-åringen ble 3. september funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård.

64-åring løslatt To menn, 37-åringen og en 64-åring, ble siktet for drapet. Politiet tror nå at 37-åringen var alene om å ta livet av jenta, men har inntil videre opprettholdt siktelsen mot 64-åringen. Sistnevnte ble løslatt fra varetekt 30. oktober.

Det er funnet blod fra Sigrid i en campingvogn 37-åringen disponerte. Politiet tror 16-åringen ble påkjørt og deretter bortført. De tror hun var i live da hun ble holdt i skjul i campingvognen som befant seg i et nedlagt lagerlokale. (©NTB)