Strid om Simonsen i Rogaland

Stortingsrepresentant Jan Simonsen møter nå motbør i sitt eget hjemfylke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motbøren kan bli så sterk at han kan få problemer med å bli renominert til Stortinget på nominasjonsmøtet i slutten av januar. Torsdag vedtok Sandnes Frp, som er det tredje største lokallaget i fylket, at Simonsen ikke bør ha den førsteplassen han er foreslått til.

Formannen i laget, Gunnar Sirevåg, sier til NRK at han føler at Simonsen er i ferd med å bli en negativ belastning for partiet etter de siste dagers hendelser og avisoppslag.

- Sandnes er et lokallag med mange delegater til nominasjonsmøtet, og vårt vedtak er et kraftig signal til andre lag, sier han.

Sirevåg sier at den positive holdningen til Simonsen er i ferd med å forandre seg. Da nominasjonskomiteen innhentet uttalelser til nominasjonen, var det bare to små lokallag som ikke ønsket Simonsen på topp.

Ola O. Ingvaldstad, som nå er gruppeleder for Frp på Fylkestinget, er utfordreren til Jan Simonsen som toppkandidat på stortingslista til Frp i Rogaland.

Ingvaldstad sier til TV 2 at han den i senere tid har fått konkrete forespørsler om han vil sitte på Stortinget

- Jeg har for så vidt sagt ja til dette hvis partiet vil ha meg der, sier Ingvaldstad.

Gruppelederen er nå også svært optimistisk til at han skal få listeplassen.

- Jeg tror ikke at jeg vil gå lenger enn å si at slik situasjonen er i dag, så er det store muligheter for dette, sier han.

(NTB)