Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Strid om strand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den velstående mekleren Kjell Chr. Ulrichsen i Vestfold ønsker å holde folk unna strandeiendommen sin. Han syns det blir for mye skrik og skrål med båtfolket om sommeren når de går i land på et par skjær han har eiendomsrett til utenfor hovedbølet. Rådmannen i Sandefjord vil imidlertid ikke tillate ham å sette opp «privat»-skilt for å holde folk unna. Nå truer Ulrichsen med rettssak.
  • Striden om de to skjærene viser bare så altfor godt at allemannsretten til strandbeltet svekkes når private bygger hytter eller boliger grensende til sjøen. Jo flere rikinger, desto vanskeligere for dem som ikke er rike. Selv om det fra arilds tid har vært aksept for allemannsretten i utmark, har det vært vanskelig å få Stortinget med på lovendringer som styrker den. Nå får miljøvernminister Børge Brende et forslag fra Friluftsrådenes Landsforbund på bordet som tar sikte på en generell styrking av retten til å ferdes i utmark og langs strendene. Det bør Brende se på i positiv ånd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media