Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Strider mot loven

Arbeiderpartiets justispolitiker, Ane Tømmerås, er forundret over at regjeringen lar prester bestemme norsk asylpolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Notatet og statssekretær Åshild Anmarkruds uttalelser må være i strid med retningslinjene for norsk asylpolitikk, som Stortinget har vedtatt, sier Tømmerås.

Hun mener KrF-regjeringen ved den nye instruksen bryter utlendingsloven.

- For det første gis søknadene om asyl ingen individuell behandling, dersom en ene og alene skal legge vekt på en prests vurdering. Det er ikke slik at en fagmann, som en prest, psykolog eller en lege, skal avgjøre en asylsøknad. Det er det saksbehandleren i departementet som skal gjøre.

Saksbehandleren skal innhente alle opplysninger og foreta en samlet vurdering. Regjeringens nye instruks betyr at vi mister helhetsvurderingen, sier stortingsrepresentant Ane Tømmerås.

Hun vil nå ta opp saken med statsråden i Stortinget.

- Jeg er selvfølgelig enig i at genuint kristne mennesker som risikerer forfølgelse, ikke skal sendes ut av landet. Men det er ikke prester, eller for den saks skyld andre fagmenn, som skal ta avgjørelsen. Det skal saksbehandlerne som har kompetanse til å foreta en samlet helhetsvurdering gjøre, sier Ane Tømmerås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media