Strides om de enorme folkemengdene i våpendemonstrasjonene

Hundretusener demonstrerte i går for strengere våpenlover i USA. Se og bedøm de enorme folkemengdene selv.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere hundre tusen mennesker møtte i går opp på tvers av USA i en av de største massedemonstrasjonene sett i landet i moderne tid.

Den enorme folkemengden som demonstrerte for strengere våpenlover i hovedstaden Washington, D.C. var synlig selv fra verdensrommet, viser satellittbilder fra selskapet Digital Globe.

Mens USAs president Donald Trump var i Florida og spilte golf, strakk folkemengden seg over halvannen kilometer fra hans hjem i Det hvite hus.

Sprikende anslag

Ifølge NBC News anslår arrangørene selv at 800 000 deltok i demonstrasjonen i hovedstaden. Men ifølge et estimat gjort av forskere ved Manchester Metropolitan University i England, som studerer folkemengder, var det bare 180 000 til stede på lørdagens demonstrasjon i Washington, skriver New York Times.

Forskerteamet, ledet av professor G. Keith Still, undersøkte da bilder, videoer og satellittbilder for å anslå folketettheten i forskjellige deler av demonstrasjonen. Anslaget til Still er under halvparten av anslaget på 470 000 mennesker under fjorårets kvinnemarsj i Washington.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer