Stridsvogn sank i myr

Ingen kom til skade da en 50 tonns stridsvogn sank i et tjern i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en Leopard-1 stridsvogn fra Kavaleribataljonen på Setermoen som gikk gjennom isen i ei myr ved Andsvatnet natt til i går. Uhellet skjedde ifølge Forsvarsnett mens vogna sto rolig. Alle fire om bord kom seg ut før vogna sank. Nå stikker bare kanonløpet opp av vannet.

- Soldatene kom seg fort etter det som skjedde, men det er klart for alle fire var dette en skrekkopplevelse, sier oberstløytnant Odin Johannesen, sjef for Kavaleribataljonen, til nordlys.

Ifølge Forsvarsnett sank vogna i et tjern gjemt av is. Kartet for det aktuelle området skal vise et myrlandskap uten åpent vann. Til Nordlys har Johannesen en litt annen forklaring.

- Telelaget i jorda som man mente var sterkt nok til å bære vogna gav plutselig etter, sier bataljonsjefen.

Ved slike uhell er det alltid en viss fare for forurensning, men det ble følge Forsvaret ikke registrert noen utslipp i timene etter ulykken. Stedet vogna gikk gjennom isen ligger på vestsida av riksveien mellom Bardufoss og Sørreisa, og er derfor langt utenfor nedslagsfeltet til Andsvatnet, som er drikkevannskilde.

Det ble i går gjort forsøk på å berge vogna. 6. divisjon vil umiddelbart sette ned en granskingskommisjon.

Les mer:

Forsvarsnett

(Dagbladet.no)

INGEN SKADD:<//b> Besetningen kom seg ut gjennom taklukene da stridsvogna begynte å synke. Dykkere fra Ingeniørkompaniet på Skjold har festet stropper på vogna, som nå skal forsøkes berges.